МЕНЮ

Filstar

Историята на фирмата започва в началото на 1991г., когато за първи път се срещат Кирил Андреев и Константин Златанов. Общата им страст към риболова бързо ги сближава и на 28.12.1992 г. двамата приятели, все още студенти, учредяват в Асеновград фирма К и К ООД . Основната цел на създаването на фирмата е да могат да съчетават работата с любимото си хоби. И двамата са инженери, специалисти по компютрите, но любовта към риболова и природата се оказва по-силна.
Докато все още завършва образованието си в Лондон, Кирил Андреев, установява и първите бизнес контакти с фирмите Mustad и Shakespeare. Това са и първите две марки, чиито продукти дистрибутира фирмата. Началото е трудно, тъй като и двамата разполагат с ограничени финанси. Първата година работят без изобщо да вземат заплати и само любовта към риболова и вярата, че знаят какво е нужно на българските риболовци, им помага да успеят в начинанието си.

Двамата приятели отварят първия си фирмен магазин за риболовни принадлежности

на 20.09.1993г в Асеновград.На 19.12.1995 г. екипът на фирмата се разширява с приемането на двама нови съдружници – братята Сашо и Тома Лекови. Четиримата учредяват нова фирма – Филиста ООД с офис в Пловдив, а К и К ООД остава отговорна само за връзките с чужбина.

По това време фирмата вече е дистрибутор на големи марки като MEPPS, Climax, Mustad, Shina.

На 20.03.1996 г. е открит и първият склад за продажба на риболовни принадлежности на едро в Пловдив. Веднага след това започва и внос на продуктите с марка Browning. Това са първите продукти за състезания, които се внасят сериозно в България. С много усилия екипът на фирмата успява да наложи съвременните методи и тенденции в риболова. Затова спомагат и организираните състезания по риболов и индивидуалното спонсорство на отделни добри състезатели. Филиста ООД е първата фирма в България, която отделя средства за развитието на риболовния спорт.
В края на 1997 г. започва вносът на влакната Lazer, които днес са толкова популярни сред риболовците. От тогава до сега гамата на предлаганите модели се е разширила чувствително като покрива всяка риболовна ситуация. Освен влакна за обща употреба, фирмата предлага и влакна за специализиран риболов, плетени влакна и продукти за риболов с муха. След като придобива правата върху марката Lazer от 2002 г., K и К ООД предлага влакната и на международния пазар и днес те се продават в над 10 европейски страни.

В началото на 1998 г. Тома Леков напуска фирмата и на негово място е приет нов съдружник – Хованес Ованесов - Ончо. Запален риболовец, той активно се включва в изпитването на всички нови модели.

От юни 1998 г. до януари 1999 г. заедно с още 4 фирми Филиста ООД издава списание “Риболовен свят” – едно от първите списания със спортна насоченост в България. Основната цел на списанието е да запознае българските риболовци със съвременните методи на риболов и да повиши тяхната култура. За съжаление то не успява да просъществува дълго, може би и защото се появява твърде рано.

В средата на август 1998г е открит представителния магазин за риболовни принадлежности и аксесоари на фирмата в Пловдив, който и досега е един от най-големите и най-добре заредените магазини не само в Пловдив, но и в цялата страна.

В началото на 1999г започва и внос на продукти от фирмата Lineaeffe и Van Den Eynde. Скъпите, но ефективни захранки на Van Den Eynde отначало се приемат трудно от бедният и консервативен български пазар. В търсене на начини за популяризирането им фирмата стига до решение да промени досегашния начин на спонсориране и вместо индивидуално спонсорство да направи свой отбор.

28 години

качество и коректност!
На 08.03.2000 г. се учредява професионален клуб по спортен риболов “FilStar”. В двете години, през които участва в републиканското първенство, клубът постига значителни успехи. В републиканския шампионат през 2000 г. отборът постига 4 първи места от 5 възможни, а през 2001 г. – три първи от 4 възможни и става клубен първенец за 2000 г. и 2001 г.

Клубът е и традиционен победител в най-силния турнир в България – ежегодният турнир на вносителите на риболовни принадлежности – яз.Огняново (организиран от Филиста ООД и още 3 фирми). До 2002 в този турнир клубът има 6 първи места от седем възможни. .

За съжаление в началото на 2002 г. поради усложнения регламент на републиканското първенство, клубът спира участието си в него.

В средата на 2000 г. Филиста ООД придобива правата върху марката FilStar, преотстъпени от дългогодишния партньор на фирмата Mr.H.K.Jung. Самата марка е създадена през 1995 г. от Mr. Jung с идеята да се използва натрупания от него и партньорите му огромен опит в производството на риболовни принадлежности. Тук трябва да се поясни, че Mr. Jung е един от най-големите корейски експерти в производството на висококачествени въдици и макари. Същото се отнася и за съдружниците му, които са работили за най-големите производители на риболовни принадлежности в света. Всеки от тях продължава да работи като консултант и агент за най-известните марки в Европа. След пет години успешни продажби, той решава да се концентрира само върху консултантската си дейност и да продаде марката. Така Филиста ООД освен вносител на продукти с марката FilStar, става и притежател на правата върху нея. Това позволява поставяне на фокуса главно върху българския пазар и оттам и възможността да предложи на българските риболовци висококачествени такъми на съвсем нормални цени.

Разбира се, FilStar предлага не само въдици и макари, а и широка гама от други продукти. Това са куки, изкуствени примамки, плувки, кутии, калъфи, столове, инструменти и още много други аксесоари. Особено внимание трябва да се обърне и на захранките FilStar – най-успешната гама български захранки. Стремежът на фирмата е да предлага продукти с най-високо качество и да избягва всякакви компромиси в това отношение.
От края на 2001г. К и К ООД е член на европейската ацоциация на търговците на риболовни принадлежности. Тя е първата изцяло българска фирма, вносител на риболовни принадлежности, която става член на тази организация. От 2002 г. К и К ООД е и редовен участник в най-голямото международно риболовно изложение, организирано от асоциацията – EFTTEX.

През 2002 г. с помощта на фирма Майсторски риболов ООД, Филиста ООД разширява съществуващото си към момента дребно производство на плувки чрез придобиването на модерно напълно автоматизирано оборудване. Това позволява на фирмата да предложи на вътрешния и на международния пазар висококачествени плувки с възможност да посрещне всички изисквания на клиентите. За целта е учредена и нова компания –Топ Флот ООД, която е отговорна специално за производството на плувки. През 2004 г. Майсторски риболов ООД се концентрира върху вноса и търговията на едро и напуска фирмата.

Така марката Filstar обединява и трите фирми - Филиста ООД , K и К ООД и Топ Флот ООД в различните аспекти на тяхната дейност. През 2003 г. К и К ООД започва вноса на продуктите на реномирани марки от САЩ като Humminbird, Minn Kota, а малко по-късно и St.Croix.

В началото на 2005 г. е открит нов склад и офис в София за риболовни принадлежности ,за да посрещне нарасналото търсене и да подобри обслужването на клиентите от тази част на страната.

В края на същата година и пловдивският склад се премества в нова, специално пригодена за целта сграда – обединяваща изложбена площ, складови помещения и офисна част. Това е най-големият склад на едро за риболовни принадлежности в страната, който предоставя още по-добри условия на клиентите на фирмата.

През 2005-та година също така е стартиран и онлайн магазин за продажба на едро, в който са вкарани по-голямата част от продуктите, които фирмата предлага.

От 2007 г. К и К ООД става представител и на едни от най-известните и уважавани марки в риболовния свят – Shimano, Rapala, Dynamite baits, Storm. През 2008 г. се построява производствен цех, който обслужва нуждите на фирмата по линия на захранките FilStar и влакната Lazer. През 2014 г. цехът се разширява допълнително с още един етаж.

През 2009 г. Топ Флот ООД премества производството на плувки в новопостроена и модернизирана сграда с капацитет над 1 000 000 плувки годишно. Фирмата изнася своята продукция към клиенти от над 30 държави.

През 2013 г. онлайн магазинът започва да обработва поръчки и на крайни клиенти, като асортиментът продукти, които К и К ООД предлага, се обновява ежедневно на сайта.

През 2018 г. е стартирано изцяло обновяване на онлайн магазина на фирмата, което е финализирано през 2019 г. Надяваме се, че новият уебсайт ще превърне пазаруването в удоволствие, както за дългогодишните ни клиенти, така и за тези от вас, които за първи път посещават сайта ни.

На 01.05.2020 е завършено строителството на новия склад на фирмата. Специално проектираната сграда се простира на почти 2300 кв.м и разполага с офисна част, модерен склад и голям шоурум, който предлага над 13 000 различни артикула. В склада са инсталирани съвременна WMS система за оптимизиране на процесите, както и B2B система за онлайн поръчки, която значително улеснява работата на корпоративните ни клиенти.

През 2023 г. К и К ООД отбеляза своя 30-годишен юбилей. Фирмата се гордее с многобройните си партньори в страната и в чужбина и пожелава на тях и своите служители дълголетие и просперитет.

В момента за компанията работят над 50 човека. Фирмата успешно изнася продуктите си в повече от 30 страни по целия свят. Риболовните магазини в България, които зареждат продукти от К и К ООД, наброяват над 500. Едни от най-популярните марки, които фирмата предлага са Carp Spirit, Carp Zoom, Costa, Dynamite Baits, Faith, Gosen, Humminbird, Lemigo, Little Jack, Mepps, Minn Kota, Rapala, Salmo, Scotty, Shimano, Snowbee, Van den Eynde, VMC, Westin, Williamson и други.
Тази страница използва "бисквитки" , за да подобри начина си на представяне и своята функционалност.
Приемам бисквитките